Кухар. Пекар

Кухар. Пекар

Професія кухар – це спеціаліст кулінарної справи, що має ґрунтовні знання та навички у приготуванні традиційних, сучасних страв, страв української кухні, обізнаний у сучасних методах організації праці, має навики роботи на сучасному обладнанні підприємств громадського харчування. Справжнім кухарем не народжуються – ним стають. Дати позитивний імпульс у подальшій долі кожного учня переконати, що обрана професія є правильним шляхом у самостійне життя, що вона потрібна, значуща, де ви можете реалізувати власні здібності й таланти і забезпечити собі заможне благополучне життя.

Пекар — важлива та потрібна професія. Ця професія завжди була і залишається почесною в нашому суспільстві. Без хліба немає життя! І пекарі  пишаються тим, що результат їх праці — теплий, ароматний, рум’яний. Пекарі працюють на різних підприємствах хлібопекарської промисловості: хлібозаводах, в пекарнях, а також на підприємствах громадського харчування, що мають цехи по випічці хлібобулочних виробів. Ця професія поширена по всієї території регіону, як у місті, так і в селах.
Професія пекаря не ставить жорстких вимог до психофізіологічних особливостей людини. Нею може оволодіти практично будь-яка здорова людина. Пекарем однаково успішно можуть працювати люди з різними індивідуально-психологічними якостями, але пристосування до вимог цієї професії, професійне становлення особистості здійснюються по-різному. Індивідуальні особливості виявляються в індивідуальному стилі діяльності який дозволяє максимально задіяти природні здібності та компенсувати недоліки.

Термін навчання:

3 роки – на базі базової загальної середньої освіти (9 класів)

Відео про професію: